FORSLAG TIL FEDE HOSTELS RUNDT OM I EUROPA

Gør dit ophold til en oplevelse!

Hvorfor ikke gøre dit ophold til en oplevelse? Du kan ikke finde det dér helt specielle hostel i hver eneste by, du besøger undervejs. Det ved vi godt! Men når muligheden er der, så skal du gå efter det! Her får du lidt inspiration til steder, du kan overnatte, når du er på Interrail rundt om i Europa. Nogle af stederne er unikke i sig selv, og andre har måske de perfekte omgivelser for at du kan møde andre rejsende. De fleste af dem er hostels, som er til at betale.

Kolarbyn, Stockholm, Sverige

Et par timer fra Stockholm, finder du et af de mest primitive hostels med hytter beliggende i de vilde skove. Skal du i bad? Så tager du bare en svømmetur - her er nemlig ingen bade. Er du sulten? Så laver du selv din egen mad ved at benytte stedets køkkenfaciliteter. Det er virkelig en øko-lodge.

7 Fells Hostel, Äkäslompolo, Finland

Dette er det mest nordligt beliggende hostel i Finland. Her er der mulighed for at se nordlys og en stjernefyldt nattehimmel. Dette hostel er præcis, som du forestiller dig et typisk finsk hostel - varm, roligt og med masser af træmøbler.

Marken Guesthouse, Bergen, Norge

I centrum af Bergen finder du det hjemlige hostel, Marken Guesthouse. De ansatte er utrolig søde og imødekommende, og er altid klar på at hjælpe dig, uanset hvad du er på udkig efter af oplevelser.

The Circus Hostel, Berlin, Tyskland

Her er du på det rette sted med den rette stemning, og så er hostellet miljøvenligt med bl.a. 100% grøn og vedvarende energi. Du føler dig altid velkommen her, og der sker altid noget sjovt. Det kan være øl-aftener, live DJ eller pub-quiz.

Lucky Lake Hostel, Amsterdam, Holland

Lucky Lake Hostel er beliggende lidt udenfor byens centrum, men en gratis shuttlebus skal nok køre dig frem og tilbage. Dette hostel er glimrende udgangspunkt, og så får du ikke mere unikke og originale værelser end her, hvor værelserne er udformet som campingvogne.  

The Bunk Taksim Hostel, Istanbul, Tyrkiet

For mindre end 10 år siden lå dette sted i ruiner, men lokale investorer har ændret det til at blive et designhostel, der åbnede i 2014. Området, som hostellet ligger i, er fuld af liv, og prikken over i’et er den fede lounge på tagterrassen, der giver en fantastisk udsigt over Istanbul.

Mosaic House, Prag, Tjekkiet

Det er ikke bare et lækkert og imponerende hostel, men også et miljøvenligt hostel. Her produceres der 0% CO2-udslip, da der er solenergi, genanvendelse af varme og god isolering. I denne bygning finder du både et boutique hotel og et sjovt og socialt hostel i samme ombæring.

The Swanky Mint Hostel, Zagreb, Kroatien

Når du er i Kroatien, bør du virkelig bo på The Swanky Mint Hostel. Dette hostel er landets mest prisvindende hostel, og det er det perfekte sted, hvis du elsker design. Hostellets industridesign er next level, og er i tråd med bygningens historik, idet det var en tekstilfabrik i det 19. århundrede.

The Fair and Square Hostel, Beograd, Serbien

Dette er et af de meste populære steder, hvis du kommer til Beograd. Hostellets have indbyder til en perfekt sommer-grillaften, og der en lækker, afslappet stemning.

Lavender Circus, Budapest, Ungarn

“Billeder siger mere end 1000 ord”, og der er ikke noget, der er mere sandt for Lavender Circus. Værelserne er individuelt dekorerede med håndtegninger og stemningen er helt fantastisk. Området er et af de mest hippe i Budapest.

Hostel Old Plovdiv, Plovdiv, Bulgarien

I en smuk gammel bygning, finder du dette hostel, som du nok bedst kan beskrive som et boutique bed and breakfast hotel. Du er blot en kort gåtur fra de fleste af byens seværdigheder, og kan nemt komme til Plovdivs gamle bydel.

Celica Art Hostel, Ljubljana, Slovenien

Velkommen til et gammelt fængsel og dit sted at overnatte i Ljubljana. Det tog mere end et årti for en gruppe insisterende kunstnere at overbevise regeringen om, at det gamle fængsel skulle transformeres. I dag er det et mega interessant sted at bo, og der har været mere end 80 kunstnere fra hele verden med til at lave fængslet om til det nuværende Celica Art Hostel.

The Nomad, Sevilla, Spanien

Velkommen til det miljøvenlige The Nomad i Sevilla. Her er der masser af steder du kan slappe af og hygge dig med andre rejsende. Der sker næsten altid noget om aftenen på tagterrassen, så husk at sørg for tjekke eventkalenderen ud, når du er her.

Surfing Etxea, San Sebastian, Spanien

Dette hostel ligger både centralt i byen og tæt på stranden. Uanset om du kommer fordi du gerne vil gå caminoen, eller bare gerne vil slappe af, så er det her stedet at bo i San Sebastian. Atmosfæren er god, og der er dejlige omgivelser her.

Slow City Hostel, Pontevedra, Spanien

Blot 100 meter væk fra den portugisiske del af caminoen, finder du denne 100 år gamle familieejendom, som er blevet restaureret i den gamle og originale 1920’er-ånd.

Secret Garden Lisbon, Lissabon, Portugal

Dette hostel er beliggende midt i et af de mest trendy områder i Lissabon. Det er moderne i sin stil, men har et strejf af klassisk portugisisk design. Nyd solen på terrassen, og mød andre rejsende som du kan udfordre i et spil pool.

Selina Hostel, Porto, Portugal

Du skal ikke bevæge dig langt væk fra Selina Porto, før du kommer til både restauranter, barer og byens centrum. Når du ankommer til hostellet, er det første der møder dig, en foodtruck der serverer frokost, og hvis du kommer om aftenen, en DJ’, der vil spille cool musik. Velkommen til et hostel med en ægte backpackerfølelse.