EASTERN PROMISES

En rejse ind i både det kendte og ukendte Østeuropa, med et afslappet tempo, en autentisk atmosfære og en konstant følelse af at være off the beaten track.

En gammel hestekærre ruller langsomt forbi på en brostensbelagt vej. En munk fortæller sin historie på et kloster oplyst af stearinlys, gemt væk i bjergene. En fantastisk vandring gennem bjerglandskaber uden ende. En dukkert i en smeltevandssø, beliggende højt over trætoppene. En technofest med et orientalsk strejf, højt over Bosporus.

Eastern Promises giver dig det upolerede hverdagsliv i Østeuropa, med en stærk følelse af fortidens kommunistiske styre, de nedslidte bygninger der bliver ædt af naturen, den vilde natur med en overflod af vilde dyr, dale der er dækket af blomster og frugttræer. Det er en rejse ind i et Østeuropa, der leves et simpelt, men gæstfrit liv.

Stop ind imellem, og ikke blot ved de store byer. Mix natur med kultur, det cool byliv med de ukendte bjerglandskaber, og vigtigst; mød mennesker! Det er helt sikkert, at desto mere du åbner dig selv op, desto mere bliver du inviteret ind. Det er også helt sikkert, at togene kører langsomt. Meget langsomt. Især når du kommer dybere ind i de østeuropæiske bjerge. Men én ting er sikkert. Det er det hele værd, og så er det billigt. Overvej at flyv hjem fra Istanbul, hvis du ikke har tid til en togrejse. Og hvis du har, så vælg en anden rute på tilbagevejen.

Rejseforslag:

Timisoara – Resita  – Sofia – Veliko Tarnovo  – Burgas (Dimitrovgrad) – Istanbul

 

Sådan kommer du dertil:

Tag toget til Hamborg, hvor du skifter tog og sætter kurs mod Budapest. Herfra kører du til Kelenföld, hvorfra du kan tage et nyt tog videre til Arad. I Arad skifter du igen tog, og kører til Timisoara. Togrejsen tager ca. 32 timer, så vi anbefaler, at du sætter 4-5 dage af til denne del af rejsen.

 Varighed: 3 uger

 Du besøger: Bulgarien, Rumænien, Tyrkiet 

Anbefalet Interrailbillet: 15 dage på 2 måneder

Oplevelser på ruten

Timisoara & Baile Herculane, Rumænien

Den rumænske revolution startede den 16. December 1989, og kort efter havde den bredt sig til hele landet med enorm hastighed og kraft - ledt af folket. Et folk der havde fået nok af deres diktator og hans brutalitet. Ceaucescu, den rumænske diktator, var nødt til at flygte, men blev fanget i Tagoviste, sat for en domstol og så fik både han og hans kone dødsstraf for folkemord. De blev henrettet på juleaftensdag 1989.

oplev timisoara i rumænien

Byen Timisoara er et godt sted at starte din rejse, og herfra kan du tage en detour med tog til Resita, hvorfra du kan besøge de gamle romerske bade i Baile Herculane.

Bjerglivet i Transylvanien, Rumænien

Dette er hjertet af Rumænien, og hjertet af fortællingen om Grev Dracula. Hjemsted for mange sigøjnere, der bor i små, rå landsbyer og kører på hestekærre til markerne langs de nedslidte veje med slaghuller så store, at de ville stoppe en bil i dens fremfærd.

besøg transylvanien på interrail i østeuropa

Dybere inde i bjergene, er der grønt, frodigt, vildt og utæmmet. De lokale hævder, at der i ny og næ bliver spottet både bjørne og ulve her. Og når du bevæger dig ind i skovene og op i bjergene, så tror du på dem.

Vegansk Yoga-retreat i Transylvania, Rumænien

På en veranda, omringet er langsom natur og bølgende bjerge, finder du de dejligste omgivelser til at nyde en solopgang. Akasha Wellness retreat (akasharetreat.com) er beliggende tæt på byen, Brasov - midt i Piatra Crauilui National Park.

tag på yoga retreat i de rumænske bjerge

Her får du lækker vegansk mad, og hvis du er til yoga og meditation, og hvis budgettet tillader det, så kan vi varmt anbefale stedet.

Livet i dalene i Bulgarien, rejs fra Veliko Tarnovo

Storkereder overalt. Klostre med munke, der tager sig af de gamle, charmerende bygninger og frugthaverne. De krystalklare floder snor sig gennem landskabet. De ældre mænd tumler stille mod deres marker. Marker som sønnerne for længst har forladt i jagten på drømmene i de store byer.

sommerferie i de smukke gamle landsbyer i bulgarien

Hæng ud ved den lokale kirke, og oplev hvordan den sorte Mercedes bliver kørt af pigen fra byen, mens hestevognen bliver kørt af hendes onkel. Gå på opdagelse i de dybe dale spækket med farverige blomster, og stop ved nogle af de gamle gårde, der engang var kommunismens stolthed, men i dag langsomt falder mere og mere fra hinanden. Oplev de vilde skove, og de lokales små sidevejs-stande, hvor du kan købe vilde bær og store svampe. Få en lokal oplevelse, og stop ind på en af de små autentiske sidevejsrestauranter, hvor du kan spise dig mæt i den lokale tomatsalat, Chopska, der er spækket med saltede grøntsager og frisk ost - du får den til den nette sum af 2,5 dollars. Sid med de lokale for en stund. Lær dem at kende. De er meget gæstfrie, og i den forbindelse så skal du undgå at drikke for meget af den lokale spiritus - i hvert fald hvis du planer for resten af dagen.

Istanbul, Tyrkiet

Napoleon udtalte, at “hvis Jorden udelukkende var et enkelt land, ville Istanbul være dets hovedstad”, og når du kigger ud over byen, forstår man hvorfor. Med Bosporusstrædet løbende på tværs gennem byen mødes øst og vest, Europa og Asien. Det er arven fra de to imperier, der gjorde byen til deres, Byzantinerne og Osmannerne.

Tag på interrail til Istanbul

Denne metropol spiller en helt særlig rolle i denne del af Europas historie. Store imperier blev født og døde her, og i dag er byen en multikulturel smeltedigel, og et fantastisk sted at vandre ned af de små gader. Når du kommer fra Bulgariens langsomme tempo, er Istanbul en eksplosion af lyde, farver, passionerede mennesker, fantastisk mad, muslimske traditioner, osmannisk stolthed - alt sammen tilsat en portion ekstravagance.

Den store bazar, de mange bade, den blå moské, Topkapi Palace, og de gyldne horn. Selvom vi i vesten muligvis har en bestemt opfattelse af Tyrkiet, er det næppe det billede der afspejler sig i det moderne Istanbul. Istanbul kan få dig til at ryste røv. Og når vi nu snakker om det, så har byen stribevis af fede, moderne natklubber, fyldt med cool unge mennesker fra både øst og vest. Hvis du er mere til lidt lowkey byliv, så tjek de hippe caféer under broen.

Fra Istanbul kan du så vælge, om du vil bevæge dig vestpå igen, og dermed returnere til Europa, eller om du vil rejse østpå. Du kan enten rejse over land mod Lake Van i den østligste del af Tyrkiet, eller ombord på en båd tværs over Sortehavet til Georgien.

KØB DIN INTERRAILBILLET