SOUTHWESTERN PILGRIMAGE

Interrail langs Europas Pilgrimsruter. Hypercool gastronomi, et pulserende barliv med konstant servering af pintxos, en langsom gåtur akkompagneret af de tusindvis af vilde blomster. Flyd med strømmen.

Et tog der snor sig langs den baskiske kyststrækning. Der er seafoodsnacks i form af pintxos i San Sebastian, det er gennem bjerglandskaber til soul food i Bilbaos forbløffende Guggenheim-museum, og det er den hippe strand i Santander, hvor du kan få en lækker tan. Men sulten efter mere, fortsætter toget ind i landet gennem blomstermarker. Det er tid til turen! Pilgrimsrejsende med udtrådte støvler og hævede ben erobrer endnu en bakketop. Pilgrimsrejsende der forsamler sig i Santiago de Compostelas ikoniske katedral ved middagstid. Og pilgrimsrejsende der deler vilde og bizarre historier, mens natten udfolder sig i Compostelas restauranter og nabobordets nyforelskede turtelduer blot har øjne for hinanden. Herfra går toget ned langs kysten til Portugals grænse. Hvis du har tid, så sørg for at opleve både Porto og Lissabon. Hvis tiden er knap, så søg mod Madrid og hjemad.

Rejseforslag:

San Sebastian – Bilbao - Pilgrimsruten - Santiago de Compostela – Vigo – (Porto – Lissabon) – Madrid

Interrail til spanien og portugal

Sådan kommer du dertil:

Tag toget til Hamborg, hvor du skifter tog og sætter kurs mod Duisburg. Herfra kører du til Paris, hvorfra du kan tage toget videre til Hendaye. I Hendaye skifter du igen tog, og kører til San Sebastian. Togrejsen tager ca. 26 timer, så vi anbefaler, at du sætter 3-4 dage af til denne del af rejsen.

 Varighed: 3-4 uger - eller 5 uger hvis du vil inkludere Portugal

 Du besøger: Spanien og Portugal

 Anbefalet Interrailbillet: 15 dage på 2 måneder

Oplevelser på ruten

San Sebastian – gourmetmad og lange nætter

København kan måske tilskrives New Nordic-køkkenet, men San Sebastian, der er beliggende langs de baskiske kyster, er måske endda endnu skarpere og endnu mere kreative i madkunstens udfoldelser. Raw food, ansjoser, østers, bøffer og molekylær gastronomi. Molekylær gastronomi for den modige og nysgerrige. San Sebastian opdriver de rå ingredienser fra havet, og fra de fertile grønne bakker i byens baghave.Vælg Playa de la Concha, den brede oplyste strand, hvis du skal nyde solen, eller Playa de la Zurriola hvis du er til bølger og surfing, beliggende lige bag hipsterstedet Gros.

Concha bay i San Sebastian

San Sebastian er fantastisk, når det kommer til gastronomi, men byen er heller ikke så skidt endda, når det kommer til de lange nætter på pintxos-barerne.

Bilbao – Guggenheim & Gehry

En industriby i forfald. Bilbao havde i mange år et ry for at være en gammel industriby i forfald, for at være fattig og for at danne rammen om baskiske oprørsgruppers vold. Og så fik byen en tryllepille. Et transformationsprojekt, blev det kaldt. Frank Gehry ville skabe noget. En bygning. En bygning der kunne give Bilbao en tilsvarende effekt som operahuset i Sydney. Og det gjorde han så - på sin helt egen måde og med en forankring i lokalmiljøet. Guggenheim-museet blev født ved bredden af floden Nervion.

Tjek Guggenheimmuseet us i Bilbao

En vild titaniumsbygning. En fisk, et skib, en flyvende fisk. Kald det, hvad du vil. Men det klarede jobbet og transformede Bilbao til en betydningsfuld by med millioner af besøgende. En by med en pulserende kunst- og musikscene.

Sarria – hvor pilgrimsrejsen kunne starte

Hola, Bien Camino. Et yngre spansk par passerer forbi. Igen. Vi mødes af og til på vejen til Santiago de Compostela. Vi deler et glas i ny og næ. Vejret skifter konstant. Mørke regnfulde skyer, solstrålerne tager pludselig over. Hvert år vælger tusindvis af pilgrimsrejsende, både nye entusiaster såvel som gamle travere, at gå dele af Spaniens Camino de Santiago de Compostela. Meget få, og kun de virkelig hardcore, går rutens fulde 750 km.

Gå caminoen når du er i det nordlige spanien

En kort, men fuldt ud tilfredsstillende, vandretur er de 5 dages pilgrimsrejse fra Sarria. Det er godt 100 kilometers vandring til Santiago, og i øvrigt minimumsdistancen man skal gå for at blive anerkendt som pilgrimsrejsende, og for at modtage det ikoniske ‘trofæ’, Compostelaen, en halskæde med en muslingeskal - udover de obligatoriske vabler, naturligvis

Santiago de Compostela – hvor pilgrimsrejsen ender

Santiago de Compostela. Byens hjerterytme er ikke de imponerende bygninger. Ikke engang byens majestætiske katedral. Det er blandingen af de unge og ældre eventyrer, de pilgrimsrejsende, der afslutter caminoen, og omfavner hinanden med tårer i øjnene, inden de entrerer katedralen til den kendte middagsgudstjeneste.

besøg katedralen i santiago de compostela

Det kan godt være, at det for nogen blot er en gåtur, men for mange er det en slags overgangsritual, og den forkrampede folkemængde med både lokale og vandrere er intens. Når man befinder sig her - på tæt hold - og absorberer stemningen, så er vi alle sammen forbundet - i det mindste for et øjeblik.

Bemærk:

Herfra kan du fortsætte med tog ned langs kysten til den portugisiske grænse, og hvis du har tid til det - så kan du tage toget til Porto, til Lissabon og endda hele vejen sydpå til Tavira. Hvis du ikke har så meget tid, kan du rejse til Madrid og hjem igen.

KØB DIN INTERRAILBILLET