SÆDERESERVATIONER - VIGTIG INFO

Med en Interrailbillet kan du udforske Europa i dit eget tempo. Du får mulighed for at hoppe af og på togene i 31 europæiske lande, præcis som du har lyst til.

Men, nogle togoperatørere og lande kræver en sædereservation, der skal bookes på forhånd. Det er især tilfældet for højhastighedstog og nattog.  

I HVILKE LANDE SKAL DU HAVE SÆDERESERVATION?

Du skal altid have sædereservation i de følgende lande: Finland, Sverige, Frankrig, Spanien og Italien.

I sommermånederne mellem april og september er det også obligatorisk at have en sæderservation mellem Danmark og Hamborg, ligesom strækningen mellem Stockholm og Oslo ligeledes kræver en sædereservation (året rundt).

Blandt vores rejseforslag kræves det, at du har sædereservation på både ruten rundt i Skandinavien og i Spanien/Portugal, ligesom det kræves for at nå startdestinationen på ruterne.

Det gælder især på internationale tog gennem Frankrig og Tyskland, som har  rigtig mange rejsende om sommeren. Et par eksempler er strækningerne mellem Frankfurt-Paris og Berlin-Warszawa.

Du kan læse mere om sædereservationer i Interrailguiden, der kommer med alle billetkøb hos KILROY. Du kan også læse mere på interrail.eu eller ved at kigge i vores FAQ.

NB: Hvis du gerne vil slippe for at skulle reservere sæde, kan du rejse med de lokale og regionale tog, men de er langsommere og vil øge rejsetiden.

HVAD KOSTER EN SÆDERESERVATION?

Gebyret for en sædereservation bestemmes af den enkelte togoperatør, og varierer derfor fra land til land. Som tommelfingerregel er sædereservationer i Østeuropa og Balkan-området noget billigere (og mindre crowdet) sammenlignet med Vesteuropa og i norden. En indenrigssædereservation koster typisk mellem 10 og 75 kroner, mens højhastighedstoge på tværs af landegrænser typisk koster mellem 150 og 450 kroner. Nattoge, hvor du altid skal have sædereservation, varierer også i pris, men ligger ofte omkring 350-400 kroner. 

NB: Husk at en sædereservation er en ekstraudgift til din Interrailbillet, og derfor bør du inkludere dette, når du lægger budget for rejsen.

HVORDAN OG HVOR KAN DU LAVE EN SÆDERESERVATION?

Hvis du har købt din Interrailbillet hos KILROY, vil du modtage et detaljeret kort over alle togruter samt hvor der er behov for sædereservationer. Du får også en guide, der forklarer alt dét, der er værd at vide - både før, under og efter rejsen.

I tilfælde af, at du gerne vil booke en sædereservation før din rejse, kan vi anbefale, at du besøger den officielle Interrailside, hvor du kan booke sædereservationer online.

Under din rejse, kan vi anbefale du gør brug af lokale billetkontorer og den officielle Interrail Planner App - her finder du al den information, du har brug for angående Interrail, sæderservationer og gode rabatter. 

Hvis du er helt grøn, og har brug for hjælp til at komme i gang, så er du velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular, og så hjælper vi dig med den første sædereservation. 

HVORDAN FUNGERER DET MED NATTOG? 

Vi anbefaler, at du ind imellem rejser om natten. Det er en unik oplevelse, og en god måde at få kørt nogle kilometer, mens du alligevel sover. Nå ja, og så sparer du en nat på et hostel. 

På nattoge er sædereservationer altid obligatoriske, og skal bookes i forvejen. 

HVORNÅR OG HVOR MANGE RESERVATIONER SKAL MAN LAVE?

Vi anbefaler, at du starter med planlægningen af din rejse så tidligt som muligt. Det kan være en god idé at kortlægge destinationer eller regioner, som du gerne vil besøge - i det mindste så du ved hvordan du kommer frem og tilbage. I sommermånederne kan sædereservationer blive udsolgt op til 2-3 måneder før afgang. 

Generelt anbefaler vi, at du i hvert fald reserverer et par sæder i forvejen. Hvis du er den spontane og fleksible type, eller har masser af tid at rejse i, kan det være nok blot at have et par sædereservationer booket hjemmefra, og så kan du booke resten på farten. Hvis du har et stort planlægningsbehov, kan det være optimalt at foretage flere sædereservationer i forvejen.

Om sommeren er der som regel mere crowded, og det er derfor altid en god idé at reservere dine sæder så tidligt som muligt. 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL DIN FØRSTE SÆDERESERVATION?

For at sikre, at du får den bedst mulige start på din rejse, kan vi hjælpe dig med at booke din første sædereservation(er) på rejsen. For at kunne gøre det, skal vi bruge følgende information i formularen nedenfor:

  • KILROY ordrenummer (hvis du allerede har det)
  • Rute (start og slutdestination)
  • Antal rejsende
  • Afrejsedato
  • Afrejsetid
  • Billetklasse - 1. eller 2. klasse
  • Ved nattog - Billetklasse: sæde, køje (3, 2 eller 1 seng)

*Vær opmærksom på, at vi udelukkende tilbyder denne service til personer, der har købt en Interrailbillet gennem KILROY. Vi hjælper med de første sædereservationer gratis, men tager et gebyr, såfremt du skal have hele din rute planlagt og reserveret. Er dette tilfældet, anbefaler vi, at du i stedet booker dit sæde online via den officielle Interrailside.